PRESTIGE BOĞAZKERE 2010

Ny vare

Druernes vugge fundet

Forskere at have bevis for, at stenalderfolk på egnen var de første, der dyrkede vin i Tyrkiet. Gamle druesorter som Bogazkere og Öküzgözü indeholder DNA, der gør det sandsynligt, at man her har oprindelsen til de moderne europæiske sorter.. Beviserne var rester af vinsten, man havde fundet i kar, som var tusinder af år gamle.http://www.vinavisen.dk/sider/Nyheder_2012-49

Flere detaljer

1 Enhed

210,00 kr inkl. moms

Yderligere information

TØR

Bogazkere

Diyarbakır / Østlige Anatolien

Garnet med rubin toner

Kompleks med tørre røde frugt aroma og krydrede noter.

Fyldig med velafbalancerede tanniner og lang stærk.

Modnet i 225 liters franske egetræsfade i 10 måneder .

Den serveres bedst ved temperatur 17-18° C

Den passer perfekt med T-bone steak, krydret og sauce røde kødretter, grillet oksemørbrad, kebab, penne arrabiata og stærke oste

Alc. 13,5 %

  

icon_odul.png

Sommelier Wine Awards 2017 Bronz
Decanter 2017 Sølv
International Wine Challenge-2 2017 Bronz

Monde Selection 2013 Guld
Concours Mondial de Bruxelles 2010 Guld
Decanter 2012 Sølv
International Wine Challenge 2012 Sølv
Vinalies Internationales 2012 Sølv
San Francisco Wine Competition 2012 Sølv
San Francisco Wine Competition 2011 Sølv
Selection Mondiales 2010 Sølv
International Wine Challenge 2010 Sølv
Hong Kong International Wine and Spirits Competition 2013 Bronz

BOGAZKERE

Røde druer, der er dyrket i Anatolien, Diyarbakir er en af de mest værdifulde.

Lige syd for bjergene, der adskiller Mesopotamien den Anatolske højslette,
der på plateauet grus området mellem floderne Eufrat og Tigris, som nogle
gange er kalkholdig og leret, røde jord. Medium-kornet, mørk-farvet,
tykhudet tanninrig aroma af disse druer, som er den mest markante og
højt Mørbær, Figen, kirsebær, sort oliven, krydderier, dyr, dufte og
ordnær de er. Bogazkere kan modnes i Egetræstønde
.